måndag 11 april 2011

Äldrevårdscentraler förtjänar Nobelpriset…


…men tyvärr förstår inte de politiker som har makten hur bra vår idé med äldrevårdscentraler är. Så de avslår det skarpaste och mest framtidsinriktade förslaget som har lagts för att förebygga ohälsa och sjukdom hos de äldre. Det barnavårdscentrerade arbetet som har varit revolutionerande under de senaste decennierna både i Sverige och utomlands har lett till fantastisk goda förutsättningar att i ett tidigt skede ge barn en god hälsa och start i livet. Vi vill ta den erfarenheten ett steg längre. Även på ålderdomens höst ska varje individ känna och veta att landstinget ger stöd och råd för att hjälpa en åldrande befolkning att hålla sig stark och frisk så länge som möjligt. Vill du veta mer? Kolla in:
http://www.unt.se/debatt/forsok-med-aldrevardcentral-1309317.aspx

lördag 9 april 2011

Barnkonventionen blir svensk lag!


Å vad jag är glad att Agneta Gille är vald till vår nya distriktsordförande! Så entusiastiska, sprudlande, intelligenta, glada, omtänksamma och omtyckta personer växer inte på träd. Men nu har vi hittat en och hon ställer upp för oss. Det bådar gott för framtiden.
Distriktskongressen kändes som en nystart, det har många sagt efteråt. Äntligen fick vi samlas och blanda kul med allvarliga framtidsutmaningar. Det var så inspirerande med alla diskussioner. Jag tror på framtiden. Vi behandlade en rad olika motioner. En av dem fick jag äran att svara på. Den handlade om att vi i Sverige bör göra det man redan gjort i många andra länder, nämligen ge FN:s konvention om barnets rättigheter status som lag. Idag är den en konvention som ska följas men vi vet alla hur det ser ut i verkligheten. Som barnrättsjurist kan jag inte göra annat än att bifalla en så bra motion och utbrista: Äntligen! Jag måste säga att jag är stolt över att mitt parti tagit steget mot att i klartext säga att vi sätter barnets bästa i främsta rummet och vi ska se till att Barnkonventionen blir lag i Sverige.